Tijdskrediet / Vlaams zorgkrediet / loopbaanonderbreking

Werk je in de privésector en voldoe je aan bepaalde voorwaarden, dan kan je je beroepsloopbaan geheel of gedeeltelijk onderbreken door tijdskrediet op te nemen. Kijk na of je recht hebt op een aanmoedigingspremie van de Vlaamse overheid.

Ben je werkzaam in de openbare sector, dan kan je Vlaams zorgkrediet of loopbaanonderbreking aanvragen. Hiervoor gelden specifieke voorwaarden.

Tijdskrediet met motivatie 
Voldoe je aan bepaalde voorwaarden, dan kan je voor het volgen van een erkende opleiding minimaal 3 maanden en maximaal 36 maanden voltijds of halftijds tijdskrediet nemen. Bij 1/5 tijdskrediet is dit minimaal 6 maanden en maximaal 36 maanden. Tijdens deze periode ontvang je een onderbrekingsuitkering.

Tijdskrediet vraag je aan bij je werkgever en de onderbrekingsuitkering ter vervanging van je loon bij de RVA.

Vlaams zorgkrediet
Werk je in de Vlaamse openbare sector dan kan je een onderbrekingsuitkering ontvangen als je je arbeidsprestaties onderbreekt om een opleiding te volgen. De opleiding moet minimaal 120 contacturen of 9 studiepunten op jaarbasis omvatten en voldoen aan volgende voorwaarden:

  • worden georganiseerd, gesubsidieerd of erkend door de Vlaamse overheid of worden georganiseerd door een opleidingsverstrekker;
  • of erkend zijn in het kader van opleidingscheques of KMO-portefeuille.

Meer informatie